Ozren Outdoor

A+ R A-

Ribolov

Vode ovih rijeka su bogate slijedećom ihtiofaunom: škobalj, plotica, deverika, šljivar, klen, mrena, šaran, bucov, som, štuka, smuđ, amur, babuška, vretenar, a dešavaju se ulovi i mladice i pastrmke u zimskom periodu. Ribolovno područje je obilno naseljeno cipiridnim vrstama.

Rijeka Bosna je najatraktivnija rijeka za ribolov smuđa i škobalja na plovak. Na rijeci u dužini id 70 km ribolovom gazduje SRD "Bosna" Doboj, te postoje uređena mjesta za ribolov . Od atraktivnih vrsta izdvajaju se smuđ, som, šaran i štuka. U planu je i izgradnja platforme za invalide.

Na području opštine Petrovo ribolovne zone su dužinom rijeke Spreče 25 km (od Krtove do Boljanića), rijeke Jadrina dužine 14 km i rijeka Prenja dužine 7 km, močvarno jezero starača Karanovac, Crna bara i Đedova voda, Petrovo.

Mala škola pecanja

Iskusni ribolovci - instruktori pripremaju i vode obuku budućih ljubitelja ovog hobija i sporta. Škola pecanja traje dva dana i obuhvata slijedeće tematske i praktične cjeline:

  1. Ribe naših rijeka
  2. Tehnike pecanja i oprema
  3. Zaštita prirode


Ovi moduli mogu biti prilagođeni prema želji gostiju. Predavanja se kompletno izvode u prirodi i to učenjem kroz praksu. Opremu obezbjeđuje Ribolovno udruženje čiji ste gost. Škola pecanja je idealan primjer za izvođenje nastave u prirodi. Škola je također veoma atraktivna za porodični vikend-odmor. Izvodi se na lokacijama koje su lako dostupne i sigurne.

50,oo KM - dajemo popuste za penzionere, osobe sa invaliditetom, ženama i djeci.
10,oo KM - dnevne (domaći turisti)
20,oo KM - dnevne (strani turisti)
50,oo KM - turističke (ograničene na 15 izlaza)

Cijene su propisane odlukom SRS RS.

Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević
Pansion Živković – škola pčelarstva
Seosko domaćinstvo Savić
Seosko domaćinstvo Milanović
Seosko domaćinstvo Marušić
Seosko domaćinstvo Mitrović

Vode Ozrena

Ozren Outdoor brošure

Mape Ozrena

Gastronomija Ozrena

Manifestacije

Vijesti

Pijaca domaćih proizvoda sa Ozrena!

Posjetite pijacu domaćih proizvoda sa Ozrena na našoj stranici. Proizvođači - javite se...

Šume Ozrena

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

Postanite sponzor

Ako i Vi želite doprinijeti razvoju turizma na Ozrenu postanite sponzor ove stranice, predstavljenih klubova, udruženja i aktivnosti koje se trenutno odvijaju ili nekih novih za koje ste vi zainteresovani!

Saradnici

Dragi posjetioci sajta, ukoliko i vi želite stvarati nove i bolje sadržaje na ovoj stranici pošaljite nam textove, fotografije, video zapise, recepte ili druge materijale koje bi željeli da objavimo na ovom sajtu. Pridružite se našoj grupi

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

"TrioS konsalting"
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464
info@ozren.org
trioskon@gmail.com