Ozren Outdoor

A+ R A-

Ribolov

Vode ovih rijeka su bogate slijedećom ihtiofaunom: škobalj, plotica, deverika, šljivar, klen, mrena, šaran, bucov, som, štuka, smuđ, amur, babuška, vretenar, a dešavaju se ulovi i mladice i pastrmke u zimskom periodu. Ribolovno područje je obilno naseljeno cipiridnim vrstama.

Rijeka Bosna je najatraktivnija rijeka za ribolov smuđa i škobalja na plovak. Na rijeci u dužini id 70 km ribolovom gazduje SRD "Bosna" Doboj, te postoje uređena mjesta za ribolov . Od atraktivnih vrsta izdvajaju se smuđ, som, šaran i štuka. U planu je i izgradnja platforme za invalide.

Na području opštine Petrovo ribolovne zone su dužinom rijeke Spreče 25 km (od Krtove do Boljanića), rijeke Jadrina dužine 14 km i rijeka Prenja dužine 7 km, močvarno jezero starača Karanovac, Crna bara i Đedova voda, Petrovo.

Mala škola pecanja

Iskusni ribolovci - instruktori pripremaju i vode obuku budućih ljubitelja ovog hobija i sporta. Škola pecanja traje dva dana i obuhvata slijedeće tematske i praktične cjeline:

  1. Ribe naših rijeka
  2. Tehnike pecanja i oprema
  3. Zaštita prirode


Ovi moduli mogu biti prilagođeni prema želji gostiju. Predavanja se kompletno izvode u prirodi i to učenjem kroz praksu. Opremu obezbjeđuje Ribolovno udruženje čiji ste gost. Škola pecanja je idealan primjer za izvođenje nastave u prirodi. Škola je također veoma atraktivna za porodični vikend-odmor. Izvodi se na lokacijama koje su lako dostupne i sigurne.

50,oo KM - dajemo popuste za penzionere, osobe sa invaliditetom, ženama i djeci.
10,oo KM - dnevne (domaći turisti)
20,oo KM - dnevne (strani turisti)
50,oo KM - turističke (ograničene na 15 izlaza)

Cijene su propisane odlukom SRS RS.

Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Ozren Outdoor brošure

Gastronomija Ozrena

Vijesti

Error: Any articles to show

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

info@ozren.org
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464