Ozren Outdoor

VIJESTI:
A+ R A-

MTB maraton Kraljica

Staza br.5 – Maratonska staza Kraljica
Doboj – Okolišta  - Raičevo – Brezici – Kraljica  – Manastir - Petrovo – Doboj

Preuzmite stazu u GPX formatu

 

Kraći opis staze

Krećemo iz Doboja i prelazimo pasarelu kako bi što brže ušli u šumu u selu Lipac. Penjemo se šumskom stazom i vozimo do izlaza na asfalt jedan kilometar iznad sela Pridjel odakle pratimo asfaltni put sve do Okolišta. Sa ovog platoa produžavamo na desno prema Borovoj glavi i ubrzo prelazimo na čvrst makadamski put. Prateći turističku signalizaciju na prvom raskršću skrenemo lijevo i spuštamo se prema Raičevu gdje prelazimo Stanovski potok i dalje pratimo signalizaciju za Brezike.  Nakon toga počinje dugi uspon na Brezički plato gdje posjećujemo pansion Živković i odmaramo. Vraćamo se na stazu i vozimo spust do malog mostića i izlaska iz šume. Stižemo na trianglu, vidjećemo putokaz koji nas upućuje prema Kraljici desno. Zadržaćemo se u planinarskom domu gdje možemo i spavati uz najavu planinarskom društvu  “Ozren - Kraljica 883” iz Petrova. Od planinarskog doma počinje spust markiranom planinarskom stazom preko Toliverića do manastirskog kompleksa sv. Nikola. Natočimo vode za povratak kroz ozrenska sela od Petrova do Doboja. Start za ovu stazu također može biti i iz Petrova gdje možete već u jutarnjim satima stići i vozom.

Maraton Kraljica - visinski profil

Odmorišta

Spomen izvor Brezici, Pčelinjak Živković, Planinarski dom na Kraljici,  Manastir Sv. Nikola.

 

Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Veb sajt: www.ozren.org

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Vode Ozrena

Ozren Outdoor brošure

Mape Ozrena

Gastronomija Ozrena

Manifestacije

Vijesti

Error: Any articles to show

Šume Ozrena

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

Postanite sponzor

Ako i Vi želite doprinijeti razvoju turizma na Ozrenu postanite sponzor ove stranice, predstavljenih klubova, udruženja i aktivnosti koje se trenutno odvijaju ili nekih novih za koje ste vi zainteresovani!

Saradnici

Dragi posjetioci sajta, ukoliko i vi želite stvarati nove i bolje sadržaje na ovoj stranici pošaljite nam textove, fotografije, video zapise, recepte ili druge materijale koje bi željeli da objavimo na ovom sajtu. Pridružite se našoj grupi

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

"TrioS konsalting"
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464
info@ozren.org
trioskon@gmail.com