Ozren Outdoor

A+ R A-
Planinarenje

Preuzmite PDF brošuru

"Planine su sredstva, čovjek je cilj. Ideja je oplemeniti čovjeka a ne osvojiti vrh planine" - Walter Bonatti

 

"Pješačenje je čovjekov najbolji lijek" - Hipokrat


Pješačite za svoje zdravlje! Redovnim pješačenjem po pola časa dnevno smanjuju se rizici od različitih oboljenja i jača organizam. Zamijenite gradsku vrevu i vožnju automobilom šetnjama u prirodi. Pješačenje je aktivnost koja ne zahtijeva skupu opremu i posebne uslove, a priroda je sportska dvorana otvorena za sve! Ozren ima fantastične uslove za rekreativno planinarenje čije staze su označene standardnim planinarskim oznakama. Sjeverni dio planine Ozren dobro je uvezan  planinskim šumskim stazama, makadamskim i asfaltnim putevima sa jednostavnim pristupom najznačajnijim kontrolnim tačkama, što omogućava kombinovanje ruta prema afinitetima posjetioca.  Jedno je sigurno, gdje kod da se uputite i koju god rutu izaberete uživat ćete u šumskim kompleksima bora, bukve i hrasta,  vidikovcima dominantnih vrhova, obilju planinskih vodenih tokova i izvora, od kojih neka imaju i izuzetna ljekovita svojstva.

Na području Ozrena koji se nalazi u Republici Srpskoj djeluju dva planinarska društva: Planinarsko-ekološko društvo „PED Preslica“ sa sjedištem u Doboju i  planinarsko društvo „Ozren – Kraljica 883“ sa sjedištem u Petrovu. U njihovoj ponudi uz planinarenje i šetnje su:
• transport i retransport zavisno od odabira rute
• licencirani vodič
• mogućnost obilaska seoskih domaćinstava i ostalih istorijskih, sportskih i ugostiteljskih objekata
• mogućnost smještaja u planinarskom domu “Kraljica”, eko-centru “Pčelica”- Brezici, ili seoskim turističkim domaćinstvima

Najviši vrh masiva Ozrena je Velika Ostravica (918 mnv), a…
Početkom septembra svake godine održava se manifestacija pod nazivom „Dani…
Na Ozrenu se počevši od 2005. godine održava velika planinarska…
Sigurno najvrjedniji biser prirodnog blaga Nacionalnog parka Sutjeska je strogo zaštićeni rezervat Perućica, jedna od rijetkih sačuvanih prašuma Evrope.

Planinarsko ekološko društvo „Preslica“ Doboj osnovano je 14. februara 2009.g. sa ciljem da održi tradiciju planinarstva na teritoriji opštine Doboj, nastavljajući rad PD „Lukijana Radojčić“ i planinarske sekcije Sokolskog društva „Sv. Đorđe“ iz Doboja.

Strana 1 od 4

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Ozren Outdoor brošure

Gastronomija Ozrena

Vijesti

Error: Any articles to show

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

info@ozren.org
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464