Ozren Outdoor

A+ R A-
Brdski Biciklizam

Preuzmite PDF brošuru

Prvi biciklisti iz Petrova i Doboja su sasvim spontano počeli uživati u vožnjama bicikla krstareći stazama, proplancima i šumama Ozrena. Trenutno, ovaj atraktivan sport okuplja mali broj entuzijasta i rekreativaca  i uglavnom se vozi cross-country disciplina. Čak iako ste rekreativac, uz minimum kondicije i par dana pripreme možete kombinujući biciklo i pješačenje (na zahtjevnim usponima) izaći na najviši vrh Ostravica, 918 mnv i tako postići vaš lični rekord. Za vozače sa jačom kondicijom Ozren je pravo blago  jer je izpresijecan mrežom asfaltiranih i makadamskih puteva, šumskim prosjecima, stazama, i proplancima  te sami mogu kreirati uvijek nove rute vožnje. Profesionalci mogu ponavljati kraće staze ili praviti osmice, a prostora ima sasvim dovoljno i za maratonce obzirom da je dionica Doboj-Okolišta-Raičevo-Brezici-Kraljica-Petrovo-Doboj duga gotovo 100km. Ozren je sa svih strana pristupačan za brdski biciklizam, a kada se dovezete na vrh imaćete brojne varijante kombinovanja staza (asfalt-makadam)  kojima se želite spustiti.

Staza br.2 – Turistička MTB staza
Doboj - Osojnica- Preslica – Goransko Jezero – Lipac- Doboj

Preuzmite stazu u GPX formatu

Staza br.1 – Rekreativna MTB staza
Doboj – Pridjel -Goransko Jezero – Lipac – Doboj

Preuzmite stazu u GPX formatu

Biciklistički klub Doboj je započeo svoj razvoj i popularizaciju ovog sporta kao dio sekcije planinarsko-ekološkog društva "Preslica".  Klub postoji od 2010 godine i broji 30 stalnih vozača mješovitog članstva, i žena i muškaraca, na šta obraćamo posebnu pažnju!

Kreirajte sami sebi atraktivan sport kroz boravak i druženje u prirodi na sasvim jednostavan način – pridružite nam se!

MODRIČA, 21.JUNA 2010 – U nedelju popodne u Modriči je održana Treća međunarodna biciklistička trka "Velika nagrada Modriče" na kojoj…

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Ozren Outdoor brošure

Gastronomija Ozrena

Vijesti

Error: Any articles to show

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

info@ozren.org
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464