Ozren Outdoor

A+ R A-
Lov

Preuzmite PDF brošuru

Pojas nižih planina i gorja Ozrena, Vučijaka i Trebave postepeno iz visova i blago brežuljkastog reljefa prelazi u ravničarsku niziju Posavinu koja se proteže dužinom rijeke Save. Ovo područje je bogato vodom, šumama, i poljima pšenice te je oduvijek bilo stanište raznovrsne krupne i sitne divljači kao i migratornih ptica. Lov je ovdje duga tradicija, a uglavnom se lovi srneća divljač, divlje svinje, zec, fazani i druga pernata divljač.

Lovački savez Republike Srpske  je krovna organizacija koja okuplja korisnike lovišta, lovačka društva i druga udruženja u oblasti lovstva na teritoriji Republike Srpske. Članstvo LSRS čine 78 lovačkih društava Republike Srpske, sa ukupno 18.000 lovaca. LSRS je član Međunarodnog savjeta za lov i zaštitu divljači (CIC) i Evropskog savjeta za lovstvo (FACE). Glavni cilj LSRS je uzgajanje, zaštita i korištenje divljači uz održavanje prirodne ravnoteže, zatim unapređenje lova kao grane privrede, sporta i sportskog turizma, zaštita prirode i životne sredine, te razvoj lovačkog streljaštva i lovačke kinologije.

Lovačko udruženje „Fazan” gazduje lovištem sa površinom od preko 80.000 hektara, od čega je 70.000 hektara lovna površina. Lovište je opremljeno visokim i niskim čekama, a podijeljeno je u zone prema tipu lovišta odnosno nadmorskoj visini terena na:

Fazan (Phasianus colchicus), ili običan fazan, je široko rastprostranjena ptica iz reda koka (lat. Galliformes). Fazan potiče iz Srednje Azije,…

Početkom 20. vijeka u periodu između dva svjetska rata lovci iz Doboja su bili u sastavu lovačkog društva iz Gračanice. Prvo lovačko udruženje u Doboju osnovano je 1945 a prema pisanim dokumentima u vrijeme osnivanja je bilo aktivno samo 11 lovaca. Danas, naše udruženje ima 1000 lovaca organizovanih u 31 lovačku sekciju i najveće je udruženje u Republici Srpskoj.

Lovačko udruženje “Ozren” samostalno djeluje na području opštine Petrovo i organizovano je u šest sekcija i to Petrovo, Kakmuž, Sočkovac, Karanovac, Porječina, Krtova.

Planine Vučijak i Trebava sa brdom Majna, zajedno sa Posavskom ravnicom i dolinom rijeke Bosne sa njenim pritokama Tolisom i Jakešnicom oduvijek su bile topli dom za raznovrsnu divljač.

Strana 1 od 2

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević
Pansion Živković – škola pčelarstva
Seosko domaćinstvo Savić
Seosko domaćinstvo Milanović
Seosko domaćinstvo Marušić
Seosko domaćinstvo Mitrović

Vode Ozrena

Ozren Outdoor brošure

Mape Ozrena

Gastronomija Ozrena

Manifestacije

Vijesti

Pijaca domaćih proizvoda sa Ozrena!

Posjetite pijacu domaćih proizvoda sa Ozrena na našoj stranici. Proizvođači - javite se...

Šume Ozrena

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

Postanite sponzor

Ako i Vi želite doprinijeti razvoju turizma na Ozrenu postanite sponzor ove stranice, predstavljenih klubova, udruženja i aktivnosti koje se trenutno odvijaju ili nekih novih za koje ste vi zainteresovani!

Saradnici

Dragi posjetioci sajta, ukoliko i vi želite stvarati nove i bolje sadržaje na ovoj stranici pošaljite nam textove, fotografije, video zapise, recepte ili druge materijale koje bi željeli da objavimo na ovom sajtu. Pridružite se našoj grupi

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

"TrioS konsalting"
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464
info@ozren.org
trioskon@gmail.com