Ozren Outdoor

A+ R A-

O lovačkom klubu „Fazan” Doboj

Početkom 20. vijeka u periodu između dva svjetska rata lovci iz Doboja su bili u sastavu lovačkog društva iz Gračanice. Prvo lovačko udruženje u Doboju osnovano je 1945 a prema pisanim dokumentima u vrijeme osnivanja je bilo aktivno samo 11 lovaca. Danas, naše udruženje ima 1000 lovaca organizovanih u 31 lovačku sekciju i najveće je udruženje u Republici Srpskoj.

U sastavu udruženja djeluje i radi vlastita fazanerija godišnjeg kapaciteta od 20.000 fazanskih pilića. Udruženje u narednom periodu planira izgradnju lovačkog doma na Preslici, a pored toga osjeća se i potreba za izgradnjom modernog strelišta koje bi služilo za gađanje glinenih golubova, kao i provjeru lovačkog naoružanja. Lovci se sastaju i druže u lovačkim kućama kojih u prosjeku svaka lovačka sekcija ima, od kojih kuće u Boljaniću i Kožuhama imaju po 7 kreveta za smještaj. Redovne aktivnosti lovaca su zimska prehrana životinja, sanitarni odstrel, prebrojavanje, akcije čišćenja smeća, itd.

Tradicionalno okupljanje lovaca iz regije koje svake godine organizuje naše udruženje jeste lov na vuka. Susrete lovaca kroz lovno-turističku manifestaciju u okviru kojih će se održati i tradicionalni lov vuka ove godine organizujemo od 18.02.-20.02. pod nazivom "Vučiji dani na Ozrenu 2011" Ova sigurno najveća lovačka manifestacija u širem regionu i ove godine će primiti preko 1000 lovaca iz različitih dijelova BiH i šire.U lovu

Lovačko udruženje „Fazan” Doboj
Vedran Božićković – predsjednik udruženja

GSM: +387 65 563 170


Adresa kancelarije: Vidovdanska bb. 74000 Doboj
Telefon: +387 53 208 620
www.lufazan-doboj.com

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

1 Komentar

  • Link komentara hasan petak, 04 januar 2013 00:33 napisao/la hasan

    *zamoljavamo vas da obavijestite sve lovce i lovocuvare da je nestao brak jazavicar-jelenje boje,,,starosna dob 4 godine,,jelenje boje,,niskog uzrasta,,,, na podrucju srednje zeljine -gornje zeljine,,,pa vas molimo ako se netko javi da je vidjeo psa neka se javi na broj 062 352 963,,slijedi nagrada,,,

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Ozren Outdoor brošure

Gastronomija Ozrena

Vijesti

Error: Any articles to show

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

info@ozren.org
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464