Ozren Outdoor

A+ R A-

Rekreativna staza jezero

Staza br.1 – Rekreativna MTB staza
Doboj – Pridjel -Goransko Jezero – Lipac – Doboj

Preuzmite stazu u GPX formatu

 

Kraći opis staze

Krećemo iz Doboja i nakon prelaska mosta na rijeci Bosni vozimo desno, pratimo regionalni put za Maglaj. Nekih 200m posle šljunkare skrenemo lijevo i prolazimo prvim podvožnjakom ispod pruge. Dalje pratimo oznake Preslica, a nakon šestog kilometra od starta u gradu pratite oznaku JEZERO ka lijevo. Tu se odvajamo sa glavnog asfaltnog puta i prelazimo na makadamski čvrsti put kroz zonu koja je ujedno i lovište bogato divljim svinjama, tako da su mogući i susreti sa tim životinjama. Nakon što napustimo asfalt imamo 2 skretanja desno koja za sada nisu obilježena! Prvo odvajanje desno je odmah nakon 200m u obliku slova V, ali smo još uvijek na čvrstoj podlozi, a drugo nakon 600m - lakat krivina na desno kada napuštamo makadam. Počinje spust u dubokoj sjeni šumskom stazom, a dobrim dijelom pratimo šumski potok koji nas vodi do Goranskog jezera. Nakon prolaska kompleksa Goranskog jezera te ulazne rampe, iza znaka ograničenje brzine 20 skrenemo lijevo, penjemo se serpentinama na vrh sela Lipac pa kod planinarskog putokaza zavrnemo lijevo i vozimo još 100 metara  a zatim se odvajamo desno, vozimo kroz šumu i ulazimo u Lipac spustom pred trafo stanicu. Pri povratku u grad moguć je i prelaz preko pasarele kod željeznčke stanice.

Prikaz visinske razlike - Rekreativna staza

Odmorišta

Agroturizam Spasojević – Goransko jezero

Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Veb sajt: www.ozren.org

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Ozren Outdoor brošure

Gastronomija Ozrena

Vijesti

Error: Any articles to show

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

info@ozren.org
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464