Ozren Outdoor

VIJESTI:
A+ R A-

Planinarski vikend

Preuzmite stazu u GPX formatu

Kraći opis staze

Polazak na ovaj dvodnevni izlet je subotom u jutarnjim satima, organizovanim pre-vozom iz Doboja ili Petrova. Po dolasku na start posjećujemo manastir Sv. Nikole odakle slijedi uspon na ozrenski vrh Kraljica (883 mnv). Uspon vodi preko Toliverića kroz pretežno borovu šumu laganim hodom u trajanju oko 2,5 sata, uz nekoliko lokacija za predah gdje možete vidjeti fantastičnu panoramu šire okoline. Po dolasku u planinarski dom smješten usred borove šume na Kraljici, spremamo roštilj, družimo se u velikoj kamin sali i spavamo u domu. Drugi dan, nakon zajedničkog doručka počinjemo spuštanjem od doma do izvora pitke vode i vraćamo se na glavni put Brezici – Petrovo. Pratimo predivnu rijeku Jadrinu te njenim koritom dolazimo do Orlovog jezera, a nakon predaha na jezeru idemo nazad do manastira. Dužina ovog dijela staze je oko 3 sata. Povratak prevozom u Doboj ili Petrovo.

Visinski profil

 

Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Veb sajt: www.ozren.org
Više iz ove kategorije « Dan čaja na Ozrenu

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Vode Ozrena

Ozren Outdoor brošure

Mape Ozrena

Gastronomija Ozrena

Manifestacije

Vijesti

Error: Any articles to show

Šume Ozrena

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

Postanite sponzor

Ako i Vi želite doprinijeti razvoju turizma na Ozrenu postanite sponzor ove stranice, predstavljenih klubova, udruženja i aktivnosti koje se trenutno odvijaju ili nekih novih za koje ste vi zainteresovani!

Saradnici

Dragi posjetioci sajta, ukoliko i vi želite stvarati nove i bolje sadržaje na ovoj stranici pošaljite nam textove, fotografije, video zapise, recepte ili druge materijale koje bi željeli da objavimo na ovom sajtu. Pridružite se našoj grupi

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

"TrioS konsalting"
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464
info@ozren.org
trioskon@gmail.com