Ozren Outdoor

A+ R A-

Komercijalni lov

Lovačko udruženje „Fazan” gazduje lovištem sa površinom od preko 80.000 hektara, od čega je 70.000 hektara lovna površina. Lovište je opremljeno visokim i niskim čekama, a podijeljeno je u zone prema tipu lovišta odnosno nadmorskoj visini terena na:

- nizinski dio koji obuhvata pojas koji se proteže uz rijeke Bosnu i Spreču i gdje preovladava lov na vodene ptice i barsku divljač, patke, fazane i zeca
- brdski do planinski dio je lovište brdskog tipa sa nadmorskom visinnom iznad 400 metara. Ovdje se love srneća divljač, divlja svinja, lisica i vuk

Tehnike lova koje su zastupljene u našem podneblju su prema vrstama divljači sledeće

lovci doboj- na sitnu divljač klasičnim načinom kružnim lovom sa kerovima kao i lovom uz pretraživanje terena  psima ptičarima ili cunjavcima (šunjkavcima)
- barska divljač lovi se dočekom na preletu ili čamcem bez motora
- lov na sndaća čekanjem a u periodu parenja vabilicom ili piršovanjem
- lov na divlju svinju vrši se prigonom
- lov na vuka čekanem sa visoke čeke

Trenutno dnevna organizaciona taksa za lov srndaća iznosi 60 KM, dok je dnevna organizaciona taksa za lov sitne divljači 20 KM po lovcu i uključuje: ulaz u loviište, pratioca, obradu trofeja, ocjenu trofeja. Najniži trofej novčano izražen iznosio je 280 KM. Sadašnja cijena mesa odstreljene divljači iznosi 15 KM po kilogramu. Cijene za odstrel trofeja i cijenu mesa divljači određuje resorno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, kao i kalendar lova odnosno utvrđuje lovostaj.

lov fazanaLovačko udruženje "Fazan" Doboj spremno dočekuje svaku novu lovnu sezonu kada je u pitanju komercijalni lov. Ono što naše udruženje može ponuditi na zavidnom nivou jeste lov fazana. Tokom proteklih godina u lovištu su lovili lovci iz Italije, kada se za par dana lova odstrijeli i po dvadesetak fazana. Gosti su kako izjavljuju veoma zadovoljni, kako lovištem, tako i fondom divljači što potvrđuje i njihov ponovni dolazak. Pored lova fazana, sigurno možemo visoko profesionalno organizovati i odličan lov srndaća, divlje svinje i prepelice. U saradnji sa seoskim turističkim domaćinstvima lovci gosti mogu pronaći ugodan smještaj nadomak lovišta kao i dovesti i vlastite pse za koje će takođe imati obezbijeđen pansion.

Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević
Pansion Živković – škola pčelarstva
Seosko domaćinstvo Savić
Seosko domaćinstvo Milanović
Seosko domaćinstvo Marušić
Seosko domaćinstvo Mitrović

Vode Ozrena

Ozren Outdoor brošure

Mape Ozrena

Gastronomija Ozrena

Manifestacije

Vijesti

Pijaca domaćih proizvoda sa Ozrena!

Posjetite pijacu domaćih proizvoda sa Ozrena na našoj stranici. Proizvođači - javite se...

Šume Ozrena

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

Postanite sponzor

Ako i Vi želite doprinijeti razvoju turizma na Ozrenu postanite sponzor ove stranice, predstavljenih klubova, udruženja i aktivnosti koje se trenutno odvijaju ili nekih novih za koje ste vi zainteresovani!

Saradnici

Dragi posjetioci sajta, ukoliko i vi želite stvarati nove i bolje sadržaje na ovoj stranici pošaljite nam textove, fotografije, video zapise, recepte ili druge materijale koje bi željeli da objavimo na ovom sajtu. Pridružite se našoj grupi

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

"TrioS konsalting"
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464
info@ozren.org
trioskon@gmail.com