Ozren Outdoor

A+ R A-

Komercijalni lov

Lovačko udruženje „Fazan” gazduje lovištem sa površinom od preko 80.000 hektara, od čega je 70.000 hektara lovna površina. Lovište je opremljeno visokim i niskim čekama, a podijeljeno je u zone prema tipu lovišta odnosno nadmorskoj visini terena na:

- nizinski dio koji obuhvata pojas koji se proteže uz rijeke Bosnu i Spreču i gdje preovladava lov na vodene ptice i barsku divljač, patke, fazane i zeca
- brdski do planinski dio je lovište brdskog tipa sa nadmorskom visinnom iznad 400 metara. Ovdje se love srneća divljač, divlja svinja, lisica i vuk

Tehnike lova koje su zastupljene u našem podneblju su prema vrstama divljači sledeće

lovci doboj- na sitnu divljač klasičnim načinom kružnim lovom sa kerovima kao i lovom uz pretraživanje terena  psima ptičarima ili cunjavcima (šunjkavcima)
- barska divljač lovi se dočekom na preletu ili čamcem bez motora
- lov na sndaća čekanjem a u periodu parenja vabilicom ili piršovanjem
- lov na divlju svinju vrši se prigonom
- lov na vuka čekanem sa visoke čeke

Trenutno dnevna organizaciona taksa za lov srndaća iznosi 60 KM, dok je dnevna organizaciona taksa za lov sitne divljači 20 KM po lovcu i uključuje: ulaz u loviište, pratioca, obradu trofeja, ocjenu trofeja. Najniži trofej novčano izražen iznosio je 280 KM. Sadašnja cijena mesa odstreljene divljači iznosi 15 KM po kilogramu. Cijene za odstrel trofeja i cijenu mesa divljači određuje resorno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, kao i kalendar lova odnosno utvrđuje lovostaj.

lov fazanaLovačko udruženje "Fazan" Doboj spremno dočekuje svaku novu lovnu sezonu kada je u pitanju komercijalni lov. Ono što naše udruženje može ponuditi na zavidnom nivou jeste lov fazana. Tokom proteklih godina u lovištu su lovili lovci iz Italije, kada se za par dana lova odstrijeli i po dvadesetak fazana. Gosti su kako izjavljuju veoma zadovoljni, kako lovištem, tako i fondom divljači što potvrđuje i njihov ponovni dolazak. Pored lova fazana, sigurno možemo visoko profesionalno organizovati i odličan lov srndaća, divlje svinje i prepelice. U saradnji sa seoskim turističkim domaćinstvima lovci gosti mogu pronaći ugodan smještaj nadomak lovišta kao i dovesti i vlastite pse za koje će takođe imati obezbijeđen pansion.

Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Ozren Outdoor brošure

Gastronomija Ozrena

Vijesti

Error: Any articles to show

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

info@ozren.org
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464