Ozren Outdoor

A+ R A-

Planinarsko društvo "Ozren - Kraljica 883"

Planinarsko društvo „Ozren - Kraljica 883“ broji 30 članova, osnovano je 3.3.2001 a djeluje na teritoriji planine Ozren i opštine Petrovo.

Organizator smo nekoliko planinarskih akcija, a najznačajnija akcija ima međunarodni karakter pod nazivom „Ozrenski planinarski maraton“ koji se održava svake godine, prvog vikenda u junu. Okupljamo članstvo svih uzrasta, uređujemo i održavamo planinarske staze na planini Ozren, organizatori smo i učesnici ekoloških akcija. Pored planinarenja rekreativno se bavimo i brdskim biciklizmom.

Do danas je društvo bilo učesnik i organizator svih oblika planinarske aktivnosti. Dosadašnji veliki planinarski poduhvati na kojima je PD „Ozren - Kraljica 883“ učestvovalo su: Himalaji (treking tura) preko 5000 m/nv, zatim ekspedicije Planinarskog saveza Republike Srpske: Mon Blan (najviši vrh Alpa i Zapadne Evrope 4810 m/nv), Triglav (najviši vrh bivše Jugoslavije, danas najviši vrh Slovenije 2864 m/nv), Olimp (vrh Mitikas - najviši vrh Grčke i drugi vrh po visini na Balkanu 2917 m/nv), zatim Golem Korab 2764 m/nv i Kajmakčalan 2521 m/nv (Makedonija). Ispeli smo i Durmitor (Bobotov kuk 2523 m/nv - najviši vrh Crne Gore), svake godine smo učesnici tradicionalnog Vidovdanskog uspona na Maglić 2386 m/nv - naš najviši vrh i čuvenog Fruškogorskog planinarskog maratona gdje su naši učesnici ostvarili sjajne uspjehe prelazeći stazu od 100 kilometara. Takođe jedan od većih uspjeha je i zimski uspon na Maglić. U Republici Srpskoj i Federaciji BiH smo obišli mnoge planine i vrhove (Zelengora - najviši vrh Bregoč, Treskavica - Đokin toranj, Majevica, vrh Mihajlovac - najviši vrh opštine Kotor Varoš, Kozara, Vitorog, Vlašić, Romanija, Motajica, Manjača, Javor, Klekovača...).

 

Manifestacije i pohodi u 2011. godini na Ozrenu su:

  1. Dan društva (Teodorova subota, 12.3.2011. g.), svake godine od osnivanja društva se obilježava izlaskom na planinski vrh Kraljica i druženjem u našem planinarskom domu.
  2. Ozrenski planinarski maraton (3-5. jun 2011. g.), tradicionalna, međunarodna akcija koja se uspješno organizuje od 2005. godine. Oko 300 učesnika iz zemlje, regiona i svijeta prelazi više pripremljenih maratonskih staza na planini Ozren.
  3. Petrovdanski uspon na Kraljicu (12.7.2011. g.), tradicionalni uspon na vrh Kraljica i druženje u planinarskom domu.


Društvo u svom vlasništvu ima planinarski dom na vrhu Kraljica (10 ležajeva, 140 m2). Dom je u fazi obnovljanja i povećanja broja ležajeva. Trenutno je na raspolaganju 10 ležajeva, kao i mogućnost uz vlastite podmetače spavanja na podu, kuhinja sa šporetom na drva, uređena kamin sala, dom ima struju i tehničku vodu iz vlastite čatrnje, pitka voda i izvor se nalaze nekih 20 minuta pješačenja od doma. Dom je otvoren po potrebi za posjete uz najavu na kontakt adresu Milomira Vasića.

Kontakt:
Milomir Vasić - sekretar društva i vodič izleta i pohoda u ljetnim i zimskim uslovima Planinarskog saveza Republike Srpske
Adresa: Ozrenskih odreda bb, 74 317 Petrovo
Mob. telefon: + 387 65 891 340
E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Jovo Nikolić - predsjednik društva
Telefon: +387 53 260 070

Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević
Pansion Živković – škola pčelarstva
Seosko domaćinstvo Savić
Seosko domaćinstvo Milanović
Seosko domaćinstvo Marušić
Seosko domaćinstvo Mitrović

Vode Ozrena

Ozren Outdoor brošure

Mape Ozrena

Gastronomija Ozrena

Manifestacije

Vijesti

Pijaca domaćih proizvoda sa Ozrena!

Posjetite pijacu domaćih proizvoda sa Ozrena na našoj stranici. Proizvođači - javite se...

Šume Ozrena

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

Postanite sponzor

Ako i Vi želite doprinijeti razvoju turizma na Ozrenu postanite sponzor ove stranice, predstavljenih klubova, udruženja i aktivnosti koje se trenutno odvijaju ili nekih novih za koje ste vi zainteresovani!

Saradnici

Dragi posjetioci sajta, ukoliko i vi želite stvarati nove i bolje sadržaje na ovoj stranici pošaljite nam textove, fotografije, video zapise, recepte ili druge materijale koje bi željeli da objavimo na ovom sajtu. Pridružite se našoj grupi

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

"TrioS konsalting"
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464
info@ozren.org
trioskon@gmail.com