Ozren Outdoor

A+ R A-

Planinarsko društvo "Ozren - Kraljica 883"

Planinarsko društvo „Ozren - Kraljica 883“ broji 30 članova, osnovano je 3.3.2001 a djeluje na teritoriji planine Ozren i opštine Petrovo.

Organizator smo nekoliko planinarskih akcija, a najznačajnija akcija ima međunarodni karakter pod nazivom „Ozrenski planinarski maraton“ koji se održava svake godine, prvog vikenda u junu. Okupljamo članstvo svih uzrasta, uređujemo i održavamo planinarske staze na planini Ozren, organizatori smo i učesnici ekoloških akcija. Pored planinarenja rekreativno se bavimo i brdskim biciklizmom.

Do danas je društvo bilo učesnik i organizator svih oblika planinarske aktivnosti. Dosadašnji veliki planinarski poduhvati na kojima je PD „Ozren - Kraljica 883“ učestvovalo su: Himalaji (treking tura) preko 5000 m/nv, zatim ekspedicije Planinarskog saveza Republike Srpske: Mon Blan (najviši vrh Alpa i Zapadne Evrope 4810 m/nv), Triglav (najviši vrh bivše Jugoslavije, danas najviši vrh Slovenije 2864 m/nv), Olimp (vrh Mitikas - najviši vrh Grčke i drugi vrh po visini na Balkanu 2917 m/nv), zatim Golem Korab 2764 m/nv i Kajmakčalan 2521 m/nv (Makedonija). Ispeli smo i Durmitor (Bobotov kuk 2523 m/nv - najviši vrh Crne Gore), svake godine smo učesnici tradicionalnog Vidovdanskog uspona na Maglić 2386 m/nv - naš najviši vrh i čuvenog Fruškogorskog planinarskog maratona gdje su naši učesnici ostvarili sjajne uspjehe prelazeći stazu od 100 kilometara. Takođe jedan od većih uspjeha je i zimski uspon na Maglić. U Republici Srpskoj i Federaciji BiH smo obišli mnoge planine i vrhove (Zelengora - najviši vrh Bregoč, Treskavica - Đokin toranj, Majevica, vrh Mihajlovac - najviši vrh opštine Kotor Varoš, Kozara, Vitorog, Vlašić, Romanija, Motajica, Manjača, Javor, Klekovača...).

 

Manifestacije i pohodi u 2011. godini na Ozrenu su:

  1. Dan društva (Teodorova subota, 12.3.2011. g.), svake godine od osnivanja društva se obilježava izlaskom na planinski vrh Kraljica i druženjem u našem planinarskom domu.
  2. Ozrenski planinarski maraton (3-5. jun 2011. g.), tradicionalna, međunarodna akcija koja se uspješno organizuje od 2005. godine. Oko 300 učesnika iz zemlje, regiona i svijeta prelazi više pripremljenih maratonskih staza na planini Ozren.
  3. Petrovdanski uspon na Kraljicu (12.7.2011. g.), tradicionalni uspon na vrh Kraljica i druženje u planinarskom domu.


Društvo u svom vlasništvu ima planinarski dom na vrhu Kraljica (10 ležajeva, 140 m2). Dom je u fazi obnovljanja i povećanja broja ležajeva. Trenutno je na raspolaganju 10 ležajeva, kao i mogućnost uz vlastite podmetače spavanja na podu, kuhinja sa šporetom na drva, uređena kamin sala, dom ima struju i tehničku vodu iz vlastite čatrnje, pitka voda i izvor se nalaze nekih 20 minuta pješačenja od doma. Dom je otvoren po potrebi za posjete uz najavu na kontakt adresu Milomira Vasića.

Kontakt:
Milomir Vasić - sekretar društva i vodič izleta i pohoda u ljetnim i zimskim uslovima Planinarskog saveza Republike Srpske
Adresa: Ozrenskih odreda bb, 74 317 Petrovo
Mob. telefon: + 387 65 891 340
E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Jovo Nikolić - predsjednik društva
Telefon: +387 53 260 070

Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Ozren Outdoor brošure

Gastronomija Ozrena

Vijesti

Error: Any articles to show

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

info@ozren.org
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464