Ozren Outdoor

A+ R A-
Agroturizam

Boravak na selu pruža zaista drugačiji odmor koji opušta i smiruje, gdje život postaje ispunjen sadržajima otkrivanja prirode i tradicije i gdje ritam svakodnevnice nije ubrzan. Ozren je još uvijek pun vrijednog kulturnog naslijeđa, tradicionalnog načina života, čiste vode i ukusne hrane, lijepe i pitome prirode i dobrih ljudi.

Agroturizam, prema svom sadržaju i nazivu, uz boravak na selu obično uključuje i neku od aktivnosti svakodnevnog života na selu, na farmama, u voćnjacima...  Ovdje se možete baviti pčelarstvom, graditi vodenicu,  saditi voće koje vi volite, ići u lov, praviti čaj od neke ljekovite trave koju ste sami pronašli, praviti domaću rakiju na starom rakijskom kazanu, praviti kupinovo vino za bolju krvnu sliku, brati gljive, probati dimljeno meso i kobasice, brati voće sa grane, trgati kukuruz, spremiti zimnicu, saditi fafarone, čuvati ovce dok mirno pasu, ložiti vatru za roštilj, ... Naravno, sa tradicijom života na selu možete kombinovati i vaše uobičajene aktivnosti kao na primjer: vožnju bicikla, šetnju kroz šumu, kupanje u jezeru, foto-safari ili slikanje Ozrenskih pejzaža u oktobru. A možete probati i nešto sasvim  novo – letenje paraglajding letjelicom!

 

Odabrana seoska domaćinstva spremna su dočekati goste i ponuditi im još mnogo više od navedenog. Uvjerite se i sami, vašim boravkom na Ozrenu!

Nekada su o ozrenskim izvorima vode i njihovoj čudotvornoj ljekovitosti kružile priče i prenosile se u naslijeđe novim generacijama. Danas…

Na 20 kilometara od Doboja prema Derventi, 45 km od granice sa Hrvatskom, na oko 1 ha imanja organizacije "Rotor", smješteno je turističko etno naselje "Kraljevsko selo Kotromanićevo".

Porodična kuća Spasojevića u Pridjelu pretvorena je u pansion čiji smještajni kapacitet je 10 kreveta  uz dva pomoćna ležaja. Nalazi se na 5. kilometru glavnog puta koji iz Doboja vodi na Preslicu i Okolišta.

Voćne rakije, travarice, vina Proizvodimo razne vrste rakija i vino, specijazovani smo za travarice, razvijamo vlastite recepture, kombinujemo voće iz…

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Ozren Outdoor brošure

Gastronomija Ozrena

Vijesti

Error: Any articles to show

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

info@ozren.org
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464