Ozren Outdoor

A+ R A-
Agroturizam

Boravak na selu pruža zaista drugačiji odmor koji opušta i smiruje, gdje život postaje ispunjen sadržajima otkrivanja prirode i tradicije i gdje ritam svakodnevnice nije ubrzan. Ozren je još uvijek pun vrijednog kulturnog naslijeđa, tradicionalnog načina života, čiste vode i ukusne hrane, lijepe i pitome prirode i dobrih ljudi.

Agroturizam, prema svom sadržaju i nazivu, uz boravak na selu obično uključuje i neku od aktivnosti svakodnevnog života na selu, na farmama, u voćnjacima...  Ovdje se možete baviti pčelarstvom, graditi vodenicu,  saditi voće koje vi volite, ići u lov, praviti čaj od neke ljekovite trave koju ste sami pronašli, praviti domaću rakiju na starom rakijskom kazanu, praviti kupinovo vino za bolju krvnu sliku, brati gljive, probati dimljeno meso i kobasice, brati voće sa grane, trgati kukuruz, spremiti zimnicu, saditi fafarone, čuvati ovce dok mirno pasu, ložiti vatru za roštilj, ... Naravno, sa tradicijom života na selu možete kombinovati i vaše uobičajene aktivnosti kao na primjer: vožnju bicikla, šetnju kroz šumu, kupanje u jezeru, foto-safari ili slikanje Ozrenskih pejzaža u oktobru. A možete probati i nešto sasvim  novo – letenje paraglajding letjelicom!

 

Odabrana seoska domaćinstva spremna su dočekati goste i ponuditi im još mnogo više od navedenog. Uvjerite se i sami, vašim boravkom na Ozrenu!

Nekada su o ozrenskim izvorima vode i njihovoj čudotvornoj ljekovitosti kružile priče i prenosile se u naslijeđe novim generacijama. Danas…

Domaćinstvo Milenka Mitrovića nalazi se u pitomom i slikovitom selu Osojnica. Domaćinstvo pruža uslove za smještaj i ishranu jedne četveročlane porodice.

Prostrana kuća porodice Marušić u Gornjoj Paklenici smještena je na platou uz put koji se vijugajući penje iz Donje Paklenice ka Okolištima. Domaćinstvo pruža uslove za smještaj jedne četveročlane porodice.

Odvojeno od glavnog puta u Osojnici, a ipak ne previše izolovano, domaćinstvo Milanović pruža prave uslove za stvarni osjećaj ruralnog ambijenta, bijega od vreve gradova i sve urbanizovanijih sela.

Domaćinstvo Radivoja Savića nalazi se na platou Okolišta na 630 m nadmorke visine. Ovaj kompleks, koji je još u gradnji, nastao je iz čistog hobija domaćina.

Brezici imaju najpovoljniji odnos nadmorske visine uz minimum alergenih faktora te su proglašeni kao idealna lokacija za vazdušnu banju.

Na 20 kilometara od Doboja prema Derventi, 45 km od granice sa Hrvatskom, na oko 1 ha imanja organizacije "Rotor", smješteno je turističko etno naselje "Kraljevsko selo Kotromanićevo".

Porodična kuća Spasojevića u Pridjelu pretvorena je u pansion čiji smještajni kapacitet je 10 kreveta  uz dva pomoćna ležaja. Nalazi se na 5. kilometru glavnog puta koji iz Doboja vodi na Preslicu i Okolišta.

Samo 200 m od čuvenog manastira Ozren, u prelijepom ambijentu koji je obrastao borovima i jelama, ušuškani su smještajni kapaciteti porodičnog domaćinstva Ilić.

Sobe „Ilić“ su moderno i kvalitetno opremljene, u savremenom hotelijerskom stilu, što našim gostima garantuje  udobnost i sigurnost.

Pored soba našim cijenjenim gostima nudimo veliku terasu i baštu, kuhinju, garaže, prostor za kampovanje, šumu-park i vlastiti voćnjak.

 

Voćne rakije, travarice, vina Proizvodimo razne vrste rakija i vino, specijazovani smo za travarice, razvijamo vlastite recepture, kombinujemo voće iz…

Seosko domaćinstvo “Roman” se nalazi na Sjevernoj padini planine Ozren, ispod vrha Gostilj. Okruženo prelijepim pogledom na prirodu i na lokaciji koja je udaljena od urbane sredine, omogućava mir i tišnu koja pogoduje odmoru za duh i tijelo. Pored usluge smještaja unutar odmarališta, omogućavamo vam da se smjestite u blizini odmarališta i da postavite svoj šator, takođe možete da roštiljate po vašoj želji. Mi vam nudimo našu hranu spremljenu na domaći način.

Ukoliko posjedujete bicikl ili motorcikl, možete koristiti predviđene planinske staze za istraživanje ili možete sami pješke krenuti u planinarenje, avanturu i da uživate u svim čarima vrha Gostilj.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević
Pansion Živković – škola pčelarstva
Seosko domaćinstvo Savić
Seosko domaćinstvo Milanović
Seosko domaćinstvo Marušić
Seosko domaćinstvo Mitrović

Vode Ozrena

Ozren Outdoor brošure

Mape Ozrena

Gastronomija Ozrena

Manifestacije

Vijesti

Pijaca domaćih proizvoda sa Ozrena!

Posjetite pijacu domaćih proizvoda sa Ozrena na našoj stranici. Proizvođači - javite se...

Šume Ozrena

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

Postanite sponzor

Ako i Vi želite doprinijeti razvoju turizma na Ozrenu postanite sponzor ove stranice, predstavljenih klubova, udruženja i aktivnosti koje se trenutno odvijaju ili nekih novih za koje ste vi zainteresovani!

Saradnici

Dragi posjetioci sajta, ukoliko i vi želite stvarati nove i bolje sadržaje na ovoj stranici pošaljite nam textove, fotografije, video zapise, recepte ili druge materijale koje bi željeli da objavimo na ovom sajtu. Pridružite se našoj grupi

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

"TrioS konsalting"
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464
info@ozren.org
trioskon@gmail.com