Ozren Outdoor

A+ R A-

Ozrenski maraton

Na Ozrenu se počevši od 2005. godine održava velika planinarska revijalna manifestacija  “Ozrenski planinarski maraton” koja ima međunarodni karakter. Organizatori ovog maratona su Opština Petrovo, Opštinski sportski savez i planinarsko društvo „Ozren - Kraljica 883“ iz Petrova. Glavni sponzor ove  manifestacije je Vlada Republike Srpske, dok je medijski pokrovitelj Radio-televizija Republike Srpske.

 

Pripremajući se za 2012. godinu, staze su snimljene GPS uređajem i kompjuterski obrađene uz tehničku pomoć marketing agencije "TrioS konsalting" iz Doboja, te pomoć na terenu članova planinarskog društva "Ozren-Kraljica 883".

Prema dužini, sve staze su u ovoj godinu podijeljene i imenovane kao:

 

Svake godine ovo planinarsko okupljanje raste po broju učesnika pa se tako od lokalne manifestacije stiglo do gostiju planinara iz inostranstva. Godine 2008. godine su  pobjednici Velikog maratona bili planinari iz Mađarske - Bálint Őrsi, Galfi Csaba i Anita Szilági.

Šesti međunarodni "Ozrenski planinarski maraton 2010" održan je 5. i 6. juna na prostoru planine Ozren. Organizatori ove međunarodne manifestacije bili su: Opština Petrovo, Opštinski sportski savez "Petrovo" Petrovo i Planinarsko društvo "Ozren - Kraljica 883" Petrovo. Učešće na "Ozrenskom planinarskom maratonu 2010" uzelo je oko 400 učesnika. Na maratonu su pored lokalnih ljubitelja planinarenja učestvovali klubovi te pojedinci iz: Mađarske, Francuske, Bugarske, Srbije. Stazu srednjeg maratona prešla su 53 planinara, koliko je i prijavljeno, a prvi učesnici su stigli na cilj u 14 časova i 40 minuta.Na stazu velikog maratona prijavilo se 7 planinara, a njih 6 je prešlo ovu najdužu i najtežu stazu. Pravi podvig postigao je ultra maratonac Željko Blagojević Čaki iz Čelinca koji je stazu velikog maratona prešao za 9 časova došavši na cilj u 18 časova i 50 minuta. T

reba istaći da su organizatori u sklopu ove manifestacije u petak 4. juna 2010. godine u planinarskom kampu organizovali i takmičenje u spremanju "Ozrenskog zlatnog kotlića", a nagrade su osvojili:

  1. mjesto ekipa "Opština Borovo" iz Borova, Hrvatska;
  2. mjesto ekipa "Kuhinja Petrovo" iz Petrova;
  3. mjesto ekipa "Šoca" iz Petrova.
Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Više iz ove kategorije Staza zadovoljstva »

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Ozren Outdoor brošure

Gastronomija Ozrena

Vijesti

Error: Any articles to show

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

info@ozren.org
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464