Ozren Outdoor

A+ R A-

Lovačko udruženje Majna Modriča

Planine Vučijak i Trebava sa brdom Majna, zajedno sa Posavskom ravnicom i dolinom rijeke Bosne sa njenim pritokama Tolisom i Jakešnicom oduvijek su bile topli dom za raznovrsnu divljač.

Domaći i strani lovci mogu da love: prepelicu, fazana, zeca, divlju patku i gusku, lisicu, kunu, divlju mačku, srndaća i divlju svinju. U našem lovištu ima znatan broj srndaća i veprova visoke trofejne vrijednosti. Lovci našeg udruženja posvećuju veliku pažnju ishrani i zaštiti divljači, sprečavaju vršenja krivolova. Svake godine u lovište se unosi 1200 do 2000 komada fazanskih pilića uzrasta 6-7 sedmica koje naši lovci čuvaju i hrane dok sami ne napuste prihvatilišta. Tradicionalno okupljanje i manifestacija koju naše udruženje organizuje jeste „Lov na fazane” koje se održava u oktobru.

Lovačko udruženje "Majna" Modriča
Office: +387 53 813 985
Predsjednik udruženja +387 65 584 230
Sekretar: +387 65 565 996
www.lumajna-modrica.org

 

Lovišta Posavine

Posavina ima preko 65.000 ha uređenih lovišta bogatih raznim vrstama divljači, preko 290 kilometara riječnih tokova, bezbroj staništa ptica.  Pernatu divljač Posavine čine: prepelice, divlje guske i divlje patke, crne liske, fazani, jarebice divlji golub,šljuke,ševe, grlice. Ostala značajnija divljač ove regije jesu: srneća divljač, divlje svinje, zečevi. Krznašice regije su: lisice, kune, divlje mačke, ris i jazavci. Lovišta su označena, opremljena visokim i niskim čekama, pratnja i evidentiranje ulova su obavezni. Lovi se prigonom i pogonom, prikradanjem te sa visokih čeka. Sigurnost u lovu je na prvom mjestu. Reljef ovih lovišta je pretežno ravničarski ili blago brežuljkasti omeđen niskim planinama, sa tipično kontinentalnom klimom. Makroplavine su morfološko obilježje Posavine.

Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Ozren Outdoor brošure

Gastronomija Ozrena

Vijesti

Error: Any articles to show

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

info@ozren.org
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464