Ozren Outdoor

A+ R A-

Vidovdanski uspon na Maglić

Vidovdanski uspon na Maglić je svakako najmasovnija i najatraktivnija planinarska akcija koja se provodi na prostoru Bosne i Hercegovine.

Akcija se odvija pod pokroviteljstvom i u saradnji sa Planinarskim savezom Republike Srpske. Svake godine u ovoj akciji učestvuje po nekoliko stotina planinara iz svih krajeva bivše Jugoslavije i šire. Zadnji vikend mjeseca juna po pravilu je datum održavanja akcije. Uspon traje tri dana, tj. petak, subota i nedelja.

Učesnici u petak stižu organizovanim prevozom ili vlastitim automobilom na Prijevor, plato na obodu Perućice (oko 1670 m n/v). Ovaj lokalitet ispod samog vrha Maglića udaljen je od Tjentišta dvadesetak kilometara. Na ovom putu koji vodi kroz prašumu Perućicu, odnosno rubnim dijelom njenog najstrožije čuvanog rezervata, nailazi se na Dragoš sedlo (1266 m n/v). Na ovom mjestu nalazi se vidikovac, sa koga se pruža pogled na vodopad Skakavac (oko 75 metara) i na najatraktivniji dio Perućice.

Preuzeto sa:
www.zelengora.net/akcije
www.everytrail.com

Administrator

Administrator

Ova stranica je namijenjena svim ljubiteljima prirode a prije svega potencijalnim turistima s ciljem predstavljanja doživljaja i avantura, druženja i emocija, prirodnih ljepota i gostoprimstva ljudi i planine Ozren kod Doboja. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Više iz ove kategorije « Zaštićeni rezervat Perućica

Ostavi komentar

Obavezno unesite neophodne (*) informacije. Osnovni HTML kodovi su dozvoljeni.

Turistička domaćinstvabadge

badge
Seosko domaćinstvo Spasojević

Ozren Outdoor brošure

Gastronomija Ozrena

Vijesti

Error: Any articles to show

Etno grupa Iva video

Paraglajding Ozren video

Ozren summer time

O nama

Idejni koncept i ažuriranje stranice radi marketing agencija "TrioS konsalting" Doboj. Atraktivne ponude boravka na ovoj planini, cijene, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti na četiri jezika: srpski, italijanski, njemački i engleski. Kontaktirajte nas!

Pratite nas

Ukoliko vas interesuju vijesti i fotografije sa Ozrena pratite nas i na Facebook-u preko profila

B&B Orange

Ozren Outdoor

ili na YOUTUBE

Kontaktirajte nas

info@ozren.org
Doboj, Republika Srpska
Bosna i Hercegovina
+387 66 910 411
+387 63 810 464